Tour de France

Tour de France er et af de mest berømte cykelløb i verden

Det startede først i 1903 og har foregået i over 100 år. Oprindeligt var det kun 8 etaper langt, men nu er der 21 etaper, der er mellem 2 og 3 uger lange. Løbet starter hvert år i juli og slutter tre uger senere med en stor finale i Paris. Dette blogindlæg vil udforske nogle nøglepunkter om denne begivenhedsrige historie!

 • Tour de France blev først oprettet for at fremvise de bedste kørere i verden, og de fortsætter den tradition selv nu med kun 20 hold tilladt.
 • Oprindeligt var der over 80 cyklister fra 12 forskellige lande, der kørte i 11 dage på et løb på 1875 kilometer. I dag er det 23 etaper langt og cirka 3000 kilometer.
 • Tour de France 1904 var første gang, at en rytter døde. Der har faktisk været 29 cyklister, der er døde siden 1903!
 • Dette løb anses for at være en af ​​de mest udmattende og straffende konkurrencer i cykelhistorien, fordi det kan tage op til 12 timer for nogen bare at fuldføre deres etape. Der er også mange andre faktorer, der gør dette løb så svært.
 • Der er i alt 21 etaper til Tour de France, hvor hver etape har forskellige længder og sværhedsgrader. Den generelle idé er at komme fra start til slut på så kort tid som muligt, men det handler ikke altid om hastighed!

Den første dag kan være ret let, men den sidste dag kan være en virkelig vanskelig dag.

 • Tour de France kaldes det, fordi det starter i Paris, som også er kendt som “le tour.”
 • Dette løb startede tilbage den 19. juli 1903 og har været stærkt siden! Det anses for at være den mest berømte cykelkonkurrence nogensinde.
 • Det har været en tradition for, at Tour de France altid starter i Paris, men de har gjort det på forskellige tidspunkter af året over tid og er gået så langt sydpå som Nice!

I 2007 besluttede de at ændre tingene ved at starte i London, før de kom tilbage til Frankrig den 27. juli. Der er en stærk mulighed for, at de vil gøre dette igen i fremtidige løb.

Der har kun været enkelte gange, hvor Tour de France ikke har fundet sted af forskellige årsager, som verdenskrige og internationale konflikter.

 • En gang var under 2. verdenskrig på grund af mangel på gas, men den kom tilbage, når tingene var anderledes i slutningen af ​​krigen.
 • I 1987, i en tid, hvor der var mange terrorangreb i Frankrig, stoppede de med at have det, fordi arrangørerne følte, at hvis noget skete på et eller andet tidspunkt under løbet, ville folk være for ked af at fortsætte med konkurrencen. Selv nu ved vi, hvor svært det er for dem og deres familier at gennemgå disse ting.
 • I 1996 kørte de løbet, men det fandt kun sted i Frankrig, og der var ingen konkurrencer uden for dette land på grund af en international cykelstrejke.
 • Og endelig i 2007, da en fransk dommer fandt beviser for, at doping havde fundet sted under Tour de France for nogle år siden, forbød han cyklister i to uger for at give tid til dem til at foretage ændringer, så dette ikke ville ske igen.

I 2010 blev Lance Armstrong diskvalificeret fra sin sidste konkurrence af International Cycling Union, selvom han oprindeligt vandt, før han blev testet positivt for EPO tre gange, hvorfor folk siger, at han er et af de mest berygtede navne forbundet med Tour de France-historien. “

«
»

Skriv et svar